Registrovat    Přihlásit se    Fórum    Hledat    FAQ

Obsah fóra » Honda Goldwing 1800 » Obecná diskuze - Goldwing 1800

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zaseklý plyn
 Příspěvek Napsal: 21 dub 2025 20:51 

Dnes se mně stala dost nepříjemná věc. Při předjíždění do kopce jsem golďase vyhnal do otáček a nastal problém. V otáčkách se zasekl a nešel ubrat plyn. Naštěstí zafungoval vypínač na řídítkach, ale plyn zůstává dál viset. Po nastartování ihned motor vyběhne do maximálních otáček. Plyn po mechanické stránce chodí. Koukal jsem i do airboxu a klapky se hýbou jak mají. Dokázal by někdo poradit kde by mohla být závada? Jedná se se ročník 2008.
Předem děkuji za rady.

Předmět příspěvku: Re: Zaseklý plyn
 Příspěvek Napsal: 22 dub 2025 13:22 

Jestli se skutecke klapky vraceji, oba bowdeny nedrhnou a jdou hladce , nejsou nikde rozstrepene tak kdyz klapky jsou zavrene a presto vybehnou otacky na cca 3500 tak zustal viset servomotor pro plnem otevreni co ridi volnobeh . Je to valecek s plochym vyrezem. Je umisten na klapkach. Presto si myslim ze problem bude v lankach plynu. Rozebrat prostrikat grafitem i kdyz pisou ze je uvnitr povrch teflonovy. Olej s grafitem pomuze. Tipuji nekde nalomeni bowdenu ci praskly 1-3 draty z nej.

Příspěvek Napsal: 22 dub 2025 14:06 

Díky za radu. Opravdu jsem rozdělal kapoty a koukal do airboxu pod filtr a klapky chodí. Normálně motor tak nehoním, takže se dostal do otáček na které není běžně zvyklý. Kouknu teda na ten servomotorek i ta lanka, každopádně 3500 otáček by byla rajská hudba. Po nastartování motor vyběhne ihned až do červeného pole, mám dojem že 7500 ot.

Příspěvek Napsal: 22 dub 2025 17:49 

Kdybys chtel tak mi cinkni +421 905320396. Nebo stejnej whatsapp cislo. Bude to pružnější.
Zdar

Příspěvek Napsal: 23 dub 2025 22:16 

Problém vyřešen. Děkuji za radu a nabídku telefonické pomoci. Problém byl trochu jinde, ale rada mě správně nasměrovala. Asi jsem největší pechfógl na světě, jinak si nedokážu vysvětlit, jak může vypadnout šroubek z krytu kabeláže na řídítkách a dostat se pod airbox přímo do mezery k dorazu plynu. Ten byl pak pootevřený a nezatížený motor ihned vyběhl do maxima.

Příspěvek Napsal: 24 dub 2025 06:41 

No tak sláva , je hezký že si napsal sem i rozluštění. Buď rád že ti nespadl do motoru , uz sem mel takový případ po opravě kdesi , zůstal v motoru dlouhý šroub a dobře tam neudělal. Pro přístě. Kdyz neco děláš , zakryj si celý zbytek motorky ručníkem ci jiným jednobarevným velkým hadrem. Cokoliv spadne nejde pak dovnitř a najdes to . Ne marně se útrobám GW 18 říká “ hondí černá díra “. Co ti spadne dovnitr uz nenajdes. Zdar

Obsah fóra » Honda Goldwing 1800 » Obecná diskuze - Goldwing 1800