Registrovat    Přihlásit se    Fórum    Hledat    FAQ

Obsah fóra » Honda Goldwing 1500 » Obecná diskuze - Goldwing 1500

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: spotřeba
 Příspěvek Napsal: 28 zář 2009 17:16 

Ahojky vám všem jsem čerství držitel Goldwing 1500 z roku 91 a za 5 týdnů jsem najel 4200 km(Chorvatsko),5 let jsem jezdil Varadero 59000 km s léty jsem zatoužil po větším pohodlí pro mě i přítelkyni což se nám splnilo ,jen nevím jak je to se spotřebou .Na dálnici při 120-140 jsem měl spotřebu 12l/100 benzínu a tak mi prosim dejte vědět vaše postřehy.Při jízdě po okreskách v rychlosti okolo 80 se spotřeba pohybuje na 6l .Díky za vaše názory a skušenosti Tulák

Předmět příspěvku: Re: spotřeba
 Příspěvek Napsal: 29 zář 2009 16:43 

Ahoj Tuláku.
Ta spotřeba je celkem drsná, ale nedokáži posoudit, protože jsem zatím nejel delší dálnici než tu Brněnskou. Jinak na okreskách při jízdě do 100km/h mám spotřebu od 5,2 - 6,5. Záleží jestli se hodně akceleruje atd., ale pokud to je poklidná jízda tak to je na spodní hranici. Tu dálnici fakt nevím, ale když jsem vyjel z Praglu, tak bych podle tvé spotřeby musel dojet s prázdnou nádrží, což se jistě nestalo. Ale je fakt, že jsem povětšinou jel na tempomat a ten má maximálku 125 km/h, takže jsem nehnal asi tolik jako ty.
No uvidíme, jestli se někdo další podělí o své poznatky.

Příspěvek Napsal: 29 zář 2009 18:44 

Ahoj Káčko díky za poznatky a já se omlovám tu spotřebu jsem počítal jen tak z hlavy až dnes jsem si dal tu práci a vše upřesnil: 26.9 Beroun -Kroměříž :302km /26l benzínu to je průměr 9 l/100 což ještě jde ,na spáteční cestě jsem jel opatrněji udržoval jsem 100km/h a hned to bylo znát dojel jsem skoro až do Prahy holt si budu muset udělat přesný měření,skoušel jsem zapnout tempomat ale nezdařilo se třeba to dělám špatně .jinak je to supr svezení ani po 900km nebolej záda a zadek jen se musim ještě se vším seznámit aby mě někde něco nepřekvapilo.Neni tady mezi váma někdo kdo ještě jezdí po Praze na skůtru v neděli mě zdravil a měl na zádech goldwing zati čau

Příspěvek Napsal: 29 zář 2009 20:38 

Ahoj Tuláku. Ta spotřeba je tak akorát. Hodně záleží na stylu jízdy. Já jsem se hodně uklidnil, když jsem viděl, jak mi ručička padá směrem dolů, když jsem zato tahal. Ten tempomat zapneš jednoduše asi popisovat to tady nebudu ale zavolej kdy se ti to hodí a dáme řeč. Telefon mám v podpisu. čau

Příspěvek Napsal: 29 zář 2009 21:18 

Tulák píše:
... 26.9 Beroun -Kroměříž :302km /26l benzínu to je průměr 9 l/100 ...

Jak jsi došel k tomu, že jsi spotřeboval 26l? Nádrž má 23l, na kterou by jsi měl 300km ujet, při normální jízdě. Ale pokud by jsi na těch 302km spotřeboval nádrž cca 23l, tak je spotřeba nějakých 7,6l, což by odpovídalo svižnější jízdě (nemyslím tím rychlou jízdu nad 150km/h).
Ale chce si vyzkoušet různé způsoby jízdy a najít si ten správný optimální styl.

Tulák píše:
Neni tady mezi váma někdo kdo ještě jezdí po Praze na skůtru v neděli mě zdravil a měl na zádech goldwing zati čau

No tak to by mě také zajímalo. Skútristů známe spousty, protože já i Polda jsem najezdili na maxiskútrech nějaký ten kilometr, ale nikoho na skútru s nápisem Goldwing neznám. ... na druhou stranu, nemůžeme znát všechny.

Ap ropo, koukám, že jsi z Berouna, tak by si někdy mohlo někam společně vyjet, jen nevím, jak to letos bude ještě s počasím.

Příspěvek Napsal: 29 zář 2009 21:51 

nějakých 8l jsem měl vnádrži z domova dalších 18jsem dolil v Bělči na D1 a pak v Kroměříži 22 na který jsem dojel při dodržení 100km/h skoro až do Prahy což je 260 km a to je průměr 9l.Určitě bych se rád sešel ,pojezdil a poklábosili .10.10 máme ukončení sezony a jak to bude tento týden ještě nevim ,dám vědět v pátek jestli se to bude hodit tak zatim

Příspěvek Napsal: 30 zář 2009 23:48 

Ahoj Tuláku v manuálu je uváděna kombinovaná spotřeba 6,9 l, ale sám sem si vyzkoušel že skutečná spotřeba se může velmi lišit je to fakt o stylu jízdy jak už to tu kluci psali.

Příspěvek Napsal: 01 říj 2009 18:35 

díky za vaše skušenosti,ale taky jsem se nedostal k pořádný kontrole pneu mam v poho a vzduchový filtr jsem ještě neviděl a jak to je seřízený na poslech je to ok .Za chvíli je konec ježdění :( a tak bude více času na servis,jsem rád že jsem tu našel odkaz na plexi já mam to obrovské a při dešti na našich "čistých" silnicích neni přes něj nic vidět i ta velikost přispívá na spotřebě.Marku bohužel mám manuál v angličtině -já umim potichu a nahlas,kde bych sehnal českou verzi?

Příspěvek Napsal: 01 říj 2009 21:56 

já sem ho dostal od předchozího majitele , kde k němu přišel on to nevím ale hlavně že je. Jestli chceš mužu ti ho pujčit
na okopčení s pár lidma už sme to takhle řešil a z Berouna do Litoměřic to nemáš zas tak daleko.

Příspěvek Napsal: 05 říj 2009 20:34 

díky kluci,že jste přijeli bezva setkání,pro mě spousty informací a Markovi díky za manuál už ho mám ofocený a zítra jde k tobě poštou čauky

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Obsah fóra » Honda Goldwing 1500 » Obecná diskuze - Goldwing 1500