Registrovat    Přihlásit se    Fórum    Hledat    FAQ

Obsah fóra » Honda Goldwing 1500 » Obecná diskuze - Goldwing 1500

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výška plexi
 Příspěvek Napsal: 06 lis 2010 13:36 

Ahoj všichni,
mám GW pouze krátce a nikdy jsem neměl mašinu s plexi. Můžete mi prosím poradit jak vysoko bych měl plexi správně mít? Mám koukat nad nebo "skrz"? Při první jízdě mi to dost cloumalo hlavou, tak jsem ho snížil v rámci možnosti nastavení na mašině a je to lepší, ale asi to ještě není ono. Jsou nějaké možnosti plexi vyměnit za vyšší nebo nižší? Mám plexi s větráním. Díky za odpovědi.

Předmět příspěvku: Re: Výška plexi
 Příspěvek Napsal: 06 lis 2010 16:07 

k předchozímu příspěvku -To bych mohl vyprávět.Byl jsem v klubu VROC-Vulcan riders /původně Chopper - cruiser/a i změna stylu mě donutila k opuštění.To bylo řečí na vyjížďce ,ale když jsem se někde objevil s Krasavcem,tak všechny humor přešel a GW byl hvězdou na parkovišti !

k plexi - na minulém stroji /Suzuki VS 800 pak VL 800 / jsem měl plexi ve výši očí a koukal přes s helmu GIVI se štítem -vyhovující i za mírného deště
nyní koukám zkrz ,štít mám většinou otevřený,ale za mírného deště v rychlosti do cca 50 km není toho moc vidět.Pak to už naberou tekuté stěrače a je to lepší.Uvažoval jsem i o mírném zkrácení,ale na druhou stranu,když neprší tak ochrana velkým štítem je skvělá a když si pustíš muziku,tak bezchybná :D :!:

neb http://kspjs.mlad.cz/index.php

Příspěvek Napsal: 06 lis 2010 18:04 

GW jsem koupil s turistickým plégem, takže jsem z počátku skuhral, že se mi to moc nelíbí, že bych raději to originál. Nakonec jsem krátké plégo koupil, ale starší. Pléga jsem prohodil a zpočátku se mi to zdálo o dost lepší. Plégo je v jiném úhlu a tak nezasahuje do prostoru motorky, což je o proti turistickému lepší a hlavně se dají řidítka vytočit naplno, čož u turistického pléga nejde. Tak se nedá ani zamknout řidítka a díky tomu se ani nedá spustit kompresor na případné nouzové dofouknutí pneumatik.
Takže celou letošní sezonu jsem jezdil s nízkým plégem. Ovšem je pravda, že aerodynamika je úplně jiná a také si baťůžek stěžuje při vyšší rychlosti, že turbulence s helmou pěkně cvičej.
Jelikož jsem měl originál plégo starší, tak se projevilo loupání vrchní vrstvy a tím se velmi snížila průhlednost a to tak, že jsem na konci sezóny pléga zase přehodil.
První dojem po přehození byl, že se mi zdála motorka daleko stabilnější, což je možné, protože sklon je větší a i když je plégo větší, tak se zdá, že neklade takový odpor vzduchu. Ale hlavně spolujezdec pocítil daleko lepší proudění vzduchu, než při použití originál pléga.
Je to hodně těžké se rozhodnout s čím jezdit. Je pravda, že při originál plégu můžu koukat přes, ale u turistického skrz, ale zase odtok vody je daleko intenzivnější a dá se v tom klidně jet.
Každý si asi musí sám vyzkoušet, ale je pravda, že kdo používá turistické, tak ho tam prostě má a nestěžuje si.
Toť mé poznatky. Pokud se chce někdo na něco ohledně toho zeptat, tak sem s tím, možná jsem něco opomenul ;)

Příspěvek Napsal: 11 lis 2010 19:23 

Hodím to sem, ať nezakládám nové vlákno. Zkoušel jste někdo rozleštit původní plexi?
O co mi jde. Na plexi mám na levé straně takové "mapy" - vypadá to, jako by tam vytelka nějaká čirá chemilálie, no a navíc je už na několika místech škráblé, tak mě napadlo, že bych ho přes zimu zkusil přeleštit, jenže až dnes, při podrobnějším zkoumání jsem zjistil, že ty mapy nejsou od něčeho, ale že na plexi je asi nějaká ochranná vrstvička (že by proti poškrábání?) a ta je právě v těch místech oloupaná. Když na kraji toho fleku trochu víc zaškrábu nehtem, tak se mi podaří kousek zase oškrábat dolů, čili je to už narušené. Jde o to, jestli když tu vrstvičku (je z obou stran) odbrousím a plégo potom vyleštím (pokud to půjde), tak asi už to plégo nebude tak odolné proti poškrábání - tak si to myslím já a rád bych aby mi to někdo potrvrdil, či vyvrátil. Jasně, že bych mohl objednat nové plexi u RDmoto, ale u něj se mi zase nelíbí, že nemá otvor pro ventilační mřížku. Asi se dá jezdit i bez ní, jistě potvrdí např. Polda, ale s ní to prostě líp vypadá :D Tak bych rád zkusil to origo vyleštit, pokud to půjde. Proto se ptám, jestli to už někdo nezkoušel. Dík za jakékoliv nápady a rady ;)

tel: 602 451 166

Příspěvek Napsal: 11 lis 2010 20:11 

Odpověď poskytnuta službou Vodafone. ;)

Příspěvek Napsal: 11 lis 2010 21:23 

Děkuji mnohokráte :)

tel: 602 451 166

Příspěvek Napsal: 04 dub 2011 14:23 

Ahoj Pánové,
opět přemýšlím na téma plexi a musím říct, že mi trochu zavařil Káčko :lol:, když sem dal odkaz na www.motoplexi.cz. Tam jsem našel plexi Summer sport se zhruba třetinovou výškou oproti běžnému. Vzhledově se mi to moc líbí, ale vůbec si nedokážu představit co to udělá s pilotem a co se splujezdcem. Nemáte s tím někdo zkušenost???

Obsah fóra » Honda Goldwing 1500 » Obecná diskuze - Goldwing 1500